Sloep-koppel-rivier

Bescherm uw boot en buitenboordmotor: tips en verzekering voor maximale veiligheid

06 jun 2024
3 min leestijd

Heeft u een tender of een open boot en wilt u kunnen genieten van de vrijheid op het water? Dan wilt u zich geen zorgen maken over de diefstal van uw boot of buitenboordmotor. Eerdmans denkt met u mee en geeft u tips om de kans op diefstal te verkleinen.  

Voorkom diefstal van uw boot of buitenboordmotor  

Steeds meer mensen hebben een sloep, tender, zeilboot of motorboot. Een kleine boot is, net als een buitenboordmotor, een gemakkelijk doelwit voor dieven. Gelukkig zijn de meeste jachthavens goed beveiligd en kunt u uw boot gerust aanleggen. Toch zijn er vorig jaar nog 943 boten en buitenboordmotoren gestolen. Met deze tips kunt u voorkomen dat uw boot of buitenboordmotor wordt gestolen.  

Registreer uw boot  

Bij de aanschaf van een boot kunt u deze direct registreren bij de politie via de registratiekaart pleziervaartuigen. Uw boot wordt opgenomen in een centrale database die bij diefstal meteen door de politie wordt geraadpleegd, nog voordat u aangifte doet. Vervolgens wordt de gestolen boot online geplaatst, zodat anderen kunnen helpen zoeken. Zorg dat een duidelijke foto van uw boot beschikbaar is. Met deze gegevens bij de hand, vergroot u de kans dat uw gestolen boot wordt teruggevonden aanzienlijk.  

Verklein de kans op diefstal  

  • Veranker de boot: Bevestig uw boot stevig met een kabel of ketting en een goedgekeurd slot. 
  • Bescherm de motor: Haal de buitenboordmotor van de boot af als mogelijk of gebruik een goedgekeurd buitenboordmotorslot.  
  • Beveilig de trailer: Gebruik een passend en goedgekeurd slot, zoals een disselslot en wielklem, voor uw boottrailer.  
  • Sterk hang- en sluitwerk: Heeft u een kajuit? Zorg dan voor robuust hang- en sluitwerk bij de kajuitingang.  
  • Neem waardevolle spullen mee: Laat geen waardevolle spullen achter op de boot. Veilige stalling: Stal uw boot in de winter in een veilige botenstalling of op een afgesloten terrein.  

Sluit een bootverzekering af  

De WA Casco-verzekering van Eerdmans biedt niet alleen dekking bij diefstal, maar ook bijvoorbeeld bij aanvaring, zinken, brand en stormschade. Bereken hier uw premie binnen 3 minuten. U krijgt direct 40% no-claim korting.  

 Tip: Als klant van Eerdmans ontvangt u 10% korting op beveiligingsproducten van Watersportbeveiliging.com.

 

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op