Bouw ik schadevrije jaren op?

Bij veel verzekeraars is het gebruikelijk om schadevrije jaren bij een bootverzekering op te bouwen. Heeft u een schade, dan valt u meestal terug in uw no-claim korting met het gevolg dat uw premie vaak hoger wordt.

Eerdmans heeft voor een makkelijkere oplossing gekozen. Omdat wij al 50 jaar de expert voor bootverzekeringen zijn, weten wij dat watersporters voorzichtig zijn met hun boot. Daarom ontvangt elke klant bij ons direct 40% no-claim korting.

En heeft u schade? Geen probleem. Wij hanteren geen terugval, want een schade kan de beste schipper overkomen. Dat betekent, dat een schade bij Eerdmans geen invloed op uw premie heeft.

Welke factoren bepalen de premie voor een bootverzekering?

In tegenstelling tot andere bootverzekeraars hebben uw opgebouwde schadevrije jaren bij Eerdmans geen invloed op de premie. Hier leest u de factoren, die de premie meebepalen:

Type boot

Het type boot (bijvoorbeeld een motorboot of een speedboot), het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. De dagwaarde is de nieuwwaarde van uw motorboot onder aftrek van een bedrag vanwege waardevermindering door veroudering of slijtage.

Motor

Hier wordt gekeken of het om een binnenboord- of buitenboordmotor gaat. De brandstofsoort en het vermogen zijn belangrijk.

Dekking

Een premiebepalende factor is natuurlijk ook de gewenste dekking. Een WA-dekking is een stuk goedkoper dan een WA/Casco-dekking. Denkt u er goed over na voor welke situaties u verzekerd wilt zijn.

Vaargebied

Uw vaargebied en de ligplaats hebben ook invloed op de premie.

Belangrijk: bij veel bootverzekeraars zijn de opgebouwde schadevrije jaren premiebepalend en moeten aangetoond worden. Dit is bij Eerdmans niet nodig. U ontvangt direct 40% no-claim korting.

 

Tip: Met een hoger eigen risico kunt u de premie verlagen.

 

Uw voordelen van een bootverzekering bij Eerdmans

 • U kiest voor uw boot zelf de dekking die bij u past.
 • Direct 40% no-claim korting en geen terugval bij schade. U hoeft geen schadevrije jaren aan te tonen.
 • Wij bieden u een uitgebreide cascodekking. Uw boot en motor zijn o.a. beschermd tegen aanvaringen, vandalisme, diefstal, brand, ontploffing, overspanning/inductie, storm, stranding en zinken.
 • Eigen gebrek-dekking: ondervindt u schade aan de boot zelf, bijvoorbeeld bij een materiaalfout of slechte kwaliteit? Dan is deze schade en de gevolgschade standaard meeverzekerd. Schade door eigen gebrek aan de originele scheepsmotor is zelfs tot 15 jaar meeverzekerd.
 • Bergingskosten voor lichting, berging en opruiming zijn meeverzekerd.
 • Ongevallendekking om u en de gasten aan boord van uw boot te beschermen. Er zijn drie varianten mogelijk.
 • Inboedel is tot wel 30% van de verzekerde waarde (maximaal € 35.000,-) gratis meeverzekerd.
 • Skipperservice bij uitval van de boot, de schipper of de stuurman.
 • Keuze uit verschillende vaargebieden.
 • 14 dagen bedenktijd wanneer u de bootverzekering bij Eerdmans afsluit.
 • Ervaren specialisten van Eerdmans staan u graag te woord.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!