Stacaravan verzekeren

Stacaravan verzekeren: direct een stacaravanverzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van uw stacaravanverzekering!

Heeft u toevallig een stacaravan en wilt u niet met onverwachte kosten opgescheept zitten als er iets mee gebeurt? Dan is het handig om deze tegen schade te verzekeren door middel van een opstalverzekering. Met dit type verzekering bent u verzekert tegen schade aan uw stacaravan als gevolg van bijvoorbeeld een brand of storm. Wilt u uw stacaravan (gedeeltelijk) financieren met een hypotheek? Dan bent u misschien zelfs verplicht om uw stacaravan te verzekeren. Indien u uw stacaravan niet alleen voor eigen gebruik heeft, maar ook voor verhuur, kunt u het overigens gemakkelijk laten meeverzekeren. In dit artikel komt u alles te weten van het verzekeren van een stacaravan.

Waarom uw stacaravan verzekeren?

Veel mensen beschouwen hun stacaravan als een soort tweede huis, een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en in een andere omgeving kunnen genieten van gezelligheid met familie en vrienden of juist voor ultieme rust. Wanneer dit alternatieve huis afbrandt, stort uw wereld in. Immers bent u dan uw fijne plek om terug te trekken kwijt, maar u zit ook opgescheept met hoge kosten. Restanten van de brand moeten opgeruimd worden, waarnaast de stacaravan herbouwd moet worden en de spullen die in de caravan stonden, moeten vervangen worden.

De kosten lopen dus al snel hoog op, waardoor het verstandig is om een verzekering af te sluiten voor uw stacaravan. Zo kunt u niet verrast worden door hoge kosten bij ongelukkige gebeurtenissen met uw stacaravan en kunt u er zorgeloos van genieten.

Hoe kan ik mijn stacaravan verzekeren?

In de basis werkt het verzekeren van een vakantiewoning hetzelfde als het verzekeren van een woonhuis,  Bij het afsluiten van een verzekering kunt u aangeven wat voor soort verblijf verzekerd moet worden, waarbij u kunt kiezen uit een chalet, recreatiewoning en stacaravan. Veelal wordt hiervoor een particuliere opstalverzekering afgesloten. Met de stacaravan verzekering van Eerdmans bieden wij u een alle gevaren dekking inclusieve aansprakelijkheid. U kunt de dekking van uw stacaravan uitbreiden met het meeverzekeren van uw inboedel en luifel of voortent. Ook verhuur kan meeverzekerd worden. Hierbij is belangrijk dat uzelf ook gebruik van uw stacaravan maakt en dat hij niet alleen verhuurd wordt.

Wat zijn de kosten van een verzekering voor uw stacaravan?

De kosten voor het verzekeren van een stacaravan hangen van diverse factoren af, waaronder:

 • De aankoopwaarde;
 • De waarde van een eventuele voortent, luifel of tuinhuisje
 • De waarde van de inboedel
 • bouwaard van de stacaravan
 • wel/geen verhuur;

Bij Eerdmans kunt u zonder zorgen uw stacaravan laten verzekeren, waarbij u ook een luifel, schuur, tuinhuisje, voortent en inboedel kunt meeverzekeren. Alles wordt tegen een all-risk dekking verzekerd, zodat u tegen alle soorten schade beschermd bent.

Waar bent u tegen verzekerd met een verzekering voor uw stacaravan?

Met de dekking die Eerdmans biedt voor een opstalverzekering voor uw stacaravan bent u verzekerd tegen alle gevaren, zoals een brand, ontploffing, diefstal, vandalisme en hevige neerslag of andere weersomstandigheden. Ook bij overstromingen, olie, rook en roet, het bevriezen van leidingen en omgevallen bomen kunt u gebruikmaken van de verzekering. Daarnaast bent u verzekerd tegen huurderving en defecte leidingen en installaties en er geldt een aansprakelijkheidsdekking tot 500.000 euro per gebeurtenis. Tot slot geniet u van een uitgebreide dekking tijdens het verhuren van de stacaravan. In het polisblad kunt u overigens alle voorwaarden vinden, waar ook het maximale bedrag vermeld staat tot waar schade vergoed wordt.

Naast de bovenstaande gebeurtenissen zijn de volgende zaken ook meeverzekerd:

 • Bereddingskosten, oftewel de kosten om acute schade te beperken of voorkomen;
 • Kosten voor noodvoorzieningen en noodzakelijke aanpassingen aan de hand van de overheidsvoorschriften;
 • Salvagekosten, zoals de kosten voor een salvage-coördinator in het geval van een brand;
 • Bergings- en opruimingskosten;
 • Kosten voor het heraansluiten en -plaatsen van de woning;
 • Kosten voor het saneren van de tuin of het terrein.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een recreatiewoning

Welke recreatiewoningen kan ik precies verzekeren?

Een recreatiewoning kan verzekerd worden als het een badkamer, keuken, slaapkamer(s), tuin of terras en woonkamer bevat. Woningtypen die hieronder vallen, zijn onder andere een chalet en stacaravan.

Waar is de premie voor een stacaravanverzekering van afhankelijk?

De premie die u betaalt, hangt af van de volgende factoren:

 • De aankoopwaarde;
 • De waarde van een eventuele voortent, luifel of tuinhuisje
 • De waarde van de inboedel
 • bouwaard van de stacaravan
 • wel/geen verhuur;
Kan ik een recreatiewoning verzekeren als ik het verhuur?

Ja, een particulier verhuurde recreatiewoning kan ook verzekerd worden. Indien u hierover vragen heeft, kunt u ons altijd contacten via ons telefoonnummer of door een bericht achter te laten. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Is het mogelijk om permanent in een recreatiewoning te wonen?

Nee, u kunt een recreatiewoning alleen verzekeren wanneer u het tijdelijk gebruikt als woning. Wanneer u op permanente basis in een chalet, recreatiehuis of stacaravan woont of de woning permanent verhuurt, is het niet mogelijk om er een verzekering voor af te sluiten.

Worden zonnepanelen ook meeverzekerd?

Zonnepanelen zijn door onze all-risk verzekering voor chalets, recreatiewoningen en stacaravans meeverzekerd. Hierdoor bent u dus ook verzekerd tegen schade aan uw zonnepanelen.

Wordt een fiets tot de inboedel gerekend?

Heeft u fietsen in of bij uw chalet, stacaravan of recreatiewoning staan? Dan kunnen deze als inboedel meeverzekerd worden. De fiets of fietsen worden wel alleen gedekt door de verzekering wanneer ze in een afgesloten ruimte gestolen worden.

Goedkope verzekering voor uw stacaravan

Bij Eerdmans bent u verzekerd van scherpe premies bij het afsluiten van een stacaravanverzekering. De brede dekking en het aantrekkelijke kostenplaatje zorgen ervoor dat u uw stacaravan met een gerust hart als tweede woning kunt gebruiken. Overigens is het eigen risico laag en geniet u van een aansprakelijkheidsdekking van wel 500.000 euro, wat gratis is meeverzekerd.

Bereken direct de premie van uw stacaravanverzekering!