Rond- en Platbodemverzekering

Bereken direct de premie van uw Rond- en Platbodemverzekering!

40% no-claim korting
40% no-claim korting
eigen gebrek meeverzekerd
eigen gebrek meeverzekerd
geen terugval bij schade
geen terugval bij schade

Rond- en Platbodem

Door de eeuwen heen is Nederland het land van de platbodems en aken. Deze traditie houden wij in stand en daarom bieden wij ook voor deze schepen aantrekkelijke verzekeringen.

Heeft u een rond- of platbodem? Bereken uw premie snel en eenvoudig via Eerdmans.nl.

Reden om een rond- en platbodem te verzekeren

Een Lemsteraak, Vollenhovense Bol of Zeeschouw zijn mooie schepen. Een schade aan deze klassieke schepen kan behoorlijk in de prijzen lopen. Dit wilt u zeker voorkomen. De minimale dekking is een WA-dekking. Hier bent u alleen verzekerd bij schades die u met uw boot aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen boot valt niet onder de WA-dekking. Hiervoor heeft u de WA+Casco dekking nodig.

De WA+Casco dekking is een allrisk verzekering waar schade aan of verlies van de boot door elk onzekere gebeurtenis is verzekerd.  Hierbij zijn bijvoorbeeld schades aan uw eigen boot, zoals bij een aanvaring, vandalisme, diefstal, brand, storm, stranding en zinken gedekt. De gevolgschade van een eigen gebrek is ook meeverzekerd. Gebeurt een schade door een eigen gebrek, bijvoorbeeld een materiaalfout in de verstaging, dan is de schade aan het eigen gebrek, de verstaging, niet verzekerd maar de gevolgschade  wel. Is uw boot goed onderhouden? Dan is een uitbreiding naar een WA+ Casco plus dekking mogelijk. Bij een schade door een eigen gebrek is het eigen gebrek, in het bovengenoemde voorbeeld de verstaging, zelf ook meeverzekerd.

 

Welke dekking kunt u kiezen?

WA

Verzekerd is de wettelijke aansprakelijkheid tot € 7.500.000,-.

WA + Casco

Verzekerd is schade aan of verlies van de boot door elke onzekere gebeurtenis, ook als gevolg van eigen gebrek. De herstelkosten van het eigen gebrek zelf zijn niet verzekerd

WA + Casco plus

Meest uitgebreide dekking: verzekerd is schade aan of verlies van de boot door elke onzekere gebeurtenis, ook als gevolg van eigen gebrek. De herstelkosten van het eigen gebrek zelf zijn ook verzekerd.

Welk vaargebied kunt u kiezen?

Nederland

Nederland tot 5 zeemijlen uit de kust.

Europa/Standaard

Op alle rivieren en binnenwateren, evenals tijdens de vaart op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van de tot Europa behorende landen.

Veelgestelde vragen

Is het verzekeren van een rond- en platbodem verplicht?

Een bootverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar vele jachthavens en botenstallingen vragen om een WA-dekking en ook bij wedstrijden is een WA-dekking vereist.  Met een WA-dekking bent u tot een bedrag van € 7.500.000,- verzekerd voor schade die u met uw boot veroorzaakt aan anderen of andermans boot of spullen.

Kan ik een volgboot meeverzekeren?

Afhankelijk van de hoofdboot is uw bijboot tot € 5.000,- gratis meeverzekerd. Het motorvermogen van de motor van de bijboot mag niet meer dan 15 PK bedragen. Belangrijk is dat de gegevens van uw bijboot op de polis zijn aangetekend.

Wat hoort bij de inboedel?

Bij de inboedel horen spullen die gebruikt worden voor het huishouden aan boord, zoals servies en beddengoed. Inboedel is automatisch tot maximaal 30% van de verzekerde waarde (max. € 35.000,-) meeverzekerd.
Niet bij de inboedel horen: horloges, camera’s, kostbaarheden, geld, geldswaardig papier en brillen. Mobiele telefoons zijn alleen verzekerd wanneer deze zich aan boord bevinden.

Voorwaarden & verzekeringskaart

Klik hier voor de algemene voorwaarden en verzekeringskaart van onze bootverzekeringen.

Als klant van Eerdmans ontvangt u 10% korting op beveiligingsproducten van Watersportbeveiliging, via www.watersportbeveiliging.com.

 

 

10% korting watersportbeveiliging.com

Bereken direct de premie van uw Rond- en Platbodemverzekering!