Wat dekt een WA + Casco plus bootverzekering?

De WA+Casco plus bootverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering bestaat uit 2 delen. De WA-dekking helpt bij schades die u anderen met uw boot toebrengt. Voor schades aan uw eigen boot is de casco dekking, ook Allrisk dekking genoemd, van toepassing. Vaart u bijvoorbeeld per abuis bij het aanmeren tegen een andere boot, dan is de schade aan uw boot verzekerd via de casco-dekking en de schade aan de boot van de tegenpartij via de WA-dekking.

 

Is een WA + casco plus verzekering geschikt voor uw boot?

Een verzekering sluit u altijd af om bepaalde risico’s uit te sluiten. Welke risico’s en in hoeverre u deze uitsluit met uw verzekering, is afhankelijk van het soort verzekering. De WA + casco plus verzekering is de meest uitgebreide verzekering voor uw boot en daarmee beperkt u eventuele risico’s zoveel mogelijk.

Een uitgebreidere dekking, betekent ook een hogere verzekeringspremie. U maakt zelf de afweging of de kosten voor een verzekering in verhouding zijn met het risico dat u loopt bij schade. De kosten voor uw bootverzekering moeten in uw ogen dus in verhouding zijn met het risico dat u daarmee afdekt. Daarom wordt een WA + casco plus verzekering vooral geadviseerd bij nieuwere boten met een hogere waarde.

Wilt u advies over de juiste verzekering voor u, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

Bereken online de premie voor uw bootverzekering