Vakantiehuis verzekeren

Vakantiehuis verzekeren: direct online een vakantiehuisverzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van uw vakantiehuisverzekering!

Uw vakantiehuis is een waardevol bezit en u wilt natuurlijk dat uw vakantiehuis goed verzekerd is. Omdat dit type woning vaak gedurende langere tijd onbewoond is, omdat er alleen in een bepaald seizoen of voor korte periodes gebruik van wordt gemaakt, is het verstandig om uw vakantiehuis goed te verzekeren. U kunt de vakantiewoning onder meer verzekeren tegen inbraak en diefstal, maar ook tegen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden. Voor een vakantiehuis over de grens zijn er andere zaken om rekening mee te houden bij het afsluiten van een passende verzekering. Eerdmans is een deskundige verzekeraar voor uw vakantiewoning.

Vakantiewoning verzekeren: verzeker uw huis en inboedel

Voor veel mensen is de vakantiewoning een tweede thuis. Op deze plek kunt u er even lekker tussen uit, op ontdekking in een andere omgeving. Dit is een waardevol bezit waar u veel mooie herinneringen maakt. Het is net zo belangrijk om uw vakantiehuis goed te verzekeren als uw permanente woning. Stel dat een storm uw vakantiehuis ernstig beschadigd, dan bent u niet alleen een geliefd bezit kwijt maar zit u ook met hoge financiële kosten. Dit bedrag kan flink oplopen. Zo moet u de restanten van het vakantiehuis opruimen, de woning herbouwen en alle meubels en spullen vervangen. Een bedrag dat al snel uitkomt op (tien)duizenden euro’s.

Vakantiehuis verzekeren: hier moet u op letten

Als verzekeraar stellen wij enkele voorwaarden aan de verzekering van uw vakantiehuis. Denk hierbij aan voorwaarden omtrent bezetting van de woning en eventuele verhuur. Tijdens periodes van langdurige leegstand geldt doorgaans een beperkte dekking. Voor meer informatie kunt u de polisvoorwaarden goed doornemen of contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het vinden van de verzekering die het beste bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden past.

Voor het verhuren van uw vakantiewoning gelden ook andere voorwaarden. Welke specifieke voorwaarden gelden, is onder andere afhankelijk van het aantal dagen per jaar dat u het vakantiehuis verhuurd. Onze verzekering voor een vakantiehuis bestaat uit verschillenden bouwstenen, zodat u gemakkelijk en snel de best passende dekking voor uw persoonlijke situatie kunt samenstellen.

Eenvoudig vakantiewoning verzekeren

Het is mogelijk om een vakantiehuis te verzekeren met een standaard opstalverzekering. Hiermee heeft u alle onroerende zaken verzekerd, zoals de badkamer of keuken. Bij brand kan uiteraard ook de inboedel beschadigd raken, dus u moet in dit geval ook een aparte inboedelverzekering afsluiten voor uw vakantiewoning. De combinatie van een inboedelverzekering met opstalverzekering heet een woonverzekering. Deze woonverzekering valt verder uit te breiden met andere verzekeringen die van belang kunnen zijn, zoals de doorlopende reisverzekering of rechtsbijstandsverzekering. U weet zeker dat uw recreatiewoning goed verzekerd is, waarschijnlijk een beetje té goed. U betaalt flink voor de verzekering, terwijl de recreatiewoning geen woonhuis is. Er is namelijk geen permanent toezicht en uw vakantiehuis staat vaak wekenlang leeg wanneer u er niet bent. Een speciale verzekering voor uw recreatiewoning kost een stuk minder dan de opstalverzekering van een woonhuis.

Wat allemaal onder de dekking valt, hangt af van de bouwstenen die u kiest. De standaard dekking zorgt ervoor dat uw vakantiehuis is verzekerd bij inbraak, brand, vandalisme en schade door onder meer storm, hagel en bliksem. Kiest u voor een allrisk dekking? Dan bent u tevens verzekerd bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals schade bij botsen of stoten.

Kosten vakantiewoning verzekeren

De kosten voor de verzekering van uw recreatiewoning zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

  • type woning (recreatiehuis, chalet of stacaravan)
  • bouwaard van de recreatiewoning (wanden en dak)
  • waarde van de recreatiewoning & eventuele bijgebouwen
  • waarde van de inboedel
  • wel/geen verhuur
  • gewenste dekking
  • eigen risico

Dekking recreatiewoningverzekering van Eerdmans

De recreatiewoningverzekering van Eerdmans biedt een zeer uitgebreide dekking voor een gunstige prijs. U verzekerd de vakantiewoning tegen alle externe schades, zoals schade door brand, storm, blikseminslag, ontploffing, diefstal, inbraak, vandalisme en leidingwater. Met de aanvullende aansprakelijkheidsdekking bent u verzekerd tot € 500.000,- mocht u aansprakelijk gesteld worden voor een schade die aan anderen is ontstaan door uw vakantiewoning. De schuur of een tuinhuis vallen ook onder de verzekering. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse bouwstenen die meeverzekerd kunnen worden, zodat de verzekering helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Verzeker bijvoorbeeld de inboedel mee, sluit een aansprakelijkheidsdekking af of een bouwsteen voor particuliere verhuur. In het geval van een recreatiewoning is de herbouwwaarde verzekerd, bij een chalet is dit de dagwaarde.

Recreatiewoning verzekering afsluiten

U heeft niet alles in de hand, maar gelukkig kunt u zich wel tegen veel situaties verzekeren. Zo voorkomt u zeer hoge kosten op het moment dat uw vakantiewoning wordt vernietigd door bijvoorbeeld een storm. Profiteer van optimale bescherming voor uw vakantiehuis, chalet of stacaravan door een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Geef de gegevens van uw vakantiehuis door via de website en u ontvangt een offerte. Deze kunt u digitaal accepteren. De aanvraag wordt in behandeling genomen zodra wij deze hebben ontvangen. Als we vragen hebben nemen wij nog even contact met u op. Is dit niet het geval, dan ontvangt u automatisch de polis per e-mail.

De allrisk verzekering wil zeggen dat uw vakantiehuis en eventuele garages, bijgebouwen en tuinhuizen zijn verzekerd voor schade door brand of ontploffing, diefstal, inbraak, storm, leidingwater en vandalisme. Indien gewenst kan een aansprakelijkheidsverzekering tot een bedrag van € 500.000,- meeverzekerd worden voor recreatiehuizen en chalets. Bij de stacaravandekking is dit automatisch meeverzekerd. Bereken direct uw premie en vraag een offerte aan! Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Wij helpen u graag verder.

Bereken direct de premie van uw vakantiehuisverzekering!