Vakantiehuis verzekeren

Vakantiehuis verzekeren: direct online een vakantiehuisverzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van uw vakantiehuisverzekering!

Uw vakantiehuis is een waardevol bezit en u wilt natuurlijk dat uw vakantiehuis goed verzekerd is. Omdat dit type woning vaak gedurende langere tijd onbewoond is, omdat er alleen in een bepaald seizoen of voor korte periodes gebruik van wordt gemaakt, is het verstandig om uw vakantiehuis goed te verzekeren. Met de Eerdmans vakantiehuisverzekering bieden wij een alle gevaren dekking. Uw vakantiehuis is bijvoorbeeld beschermd tegen inbraak en diefstal, maar ook tegen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden. Ook voor een vakantiehuis over de grens in België en Duitsland is Eerdmans de passende aanspreekpartner een deskundige verzekeraar voor uw vakantiewoning.

Vakantiewoning verzekeren: verzeker uw huis en inboedel

Voor veel mensen is de vakantiewoning een tweede thuis. Op deze plek kunt u er even lekker tussen uit, op ontdekking in een andere omgeving. Dit is een waardevol bezit waar u veel mooie herinneringen maakt. Het is net zo belangrijk om uw vakantiehuis goed te verzekeren als uw permanente woning. Stel dat een storm uw vakantiehuis ernstig beschadigd, dan bent u niet alleen een geliefd bezit kwijt maar zit u ook met hoge financiële kosten. Dit bedrag kan flink oplopen. Zo moet u de restanten van het vakantiehuis opruimen, de woning herbouwen en alle meubels en spullen vervangen. Een bedrag dat al snel uitkomt op (tien)duizenden euro’s.

Vakantiehuis verzekeren: hier moet u op letten

Als verzekeraar stellen wij enkele voorwaarden aan de verzekering van uw vakantiehuis. Denk hierbij aan voorwaarden omtrent bezetting van de woning en eventuele verhuur. Tijdens periodes van langdurige leegstand geldt doorgaans een beperkte dekking. Voor meer informatie kunt u de polisvoorwaarden goed doornemen of contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het vinden van de verzekering die het beste bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden past.

Voor het verhuren van uw vakantiewoning gelden ook andere voorwaarden. Zo mag de woning niet permanent verhuurd worden en moet u ook zelf van uw vakantiehuis gebruik maken. In de periode van de verhuur geldt een aangepaste dekking. Informatie vindt u in de polisvoorwaarden of in de verzekeringskaart  Onze verzekering voor een vakantiehuis bestaat uit verschillenden bouwstenen, zodat u gemakkelijk en snel de best passende dekking voor uw persoonlijke situatie kunt samenstellen.

Eenvoudig vakantiewoning verzekeren

Het is mogelijk om een vakantiehuis te verzekeren met een standaard opstalverzekering. Hiermee heeft u alle onroerende zaken verzekerd, zoals het vakantiehuis met de badkamer of keuken. Bij brand kan uiteraard ook de inboedel beschadigd raken, dus u moet in dit geval ook een aparte inboedelverzekering afsluiten voor uw vakantiewoning. De combinatie van een inboedelverzekering met opstalverzekering heet een woonverzekering. Deze woonverzekering valt verder uit te breiden met andere verzekeringen die van belang kunnen zijn, zoals de rechtsbijstandsverzekering. U weet zeker dat uw recreatiewoning goed verzekerd is, waarschijnlijk een beetje té goed. U betaalt flink voor de verzekering, terwijl de recreatiewoning geen woonhuis is. Er is namelijk geen permanent toezicht en uw vakantiehuis staat vaak wekenlang leeg wanneer u er niet bent. Een speciale verzekering voor uw recreatiewoning kost een stuk minder dan de opstalverzekering van een woonhuis.

Wat allemaal onder de dekking valt, hangt af van de bouwstenen die u kiest. De Eerdmans vakantiewoning verzekering biedt een uitgebreide alle gevaren dekking voor uw vakantiehuis bijvoorbeeld bij  inbraak, brand, vandalisme en schade door onder meer storm, hagel en bliksem. U bent tevens ook verzekerd bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals schade bij botsen of stoten.

Kosten vakantiewoning verzekeren

De kosten voor de verzekering van uw recreatiewoning zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

  • type woning (recreatiehuis, chalet of stacaravan)
  • bouwaard van de recreatiewoning (wanden en dak)
  • waarde van de recreatiewoning & eventuele bijgebouwen
  • waarde van de inboedel
  • wel/geen verhuur

 

Dekking recreatiewoningverzekering van Eerdmans

De recreatiewoningverzekering van Eerdmans biedt een zeer uitgebreide dekking voor een gunstige prijs. U verzekerd de vakantiewoning met een alle gevaren dekking tegen alle externe schades, zoals schade door brand, storm, blikseminslag, ontploffing, diefstal, inbraak, vandalisme en leidingwater. Met de aanvullende aansprakelijkheidsdekking bent u verzekerd tot € 500.000,- mocht u aansprakelijk gesteld worden voor een schade die aan anderen is ontstaan door uw vakantiewoning. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse bouwstenen die meeverzekerd kunnen worden, zodat de verzekering helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Verzeker bijvoorbeeld de inboedel mee,  of uw schuur of tuinhuisje of kies voor een bouwsteen voor particuliere verhuur. In het geval van een recreatiewoning is de herbouwwaarde verzekerd, bij een chalet is dit de aankoopwaarde.

Recreatiewoning verzekering afsluiten

U heeft niet alles in de hand, maar gelukkig kunt u zich wel tegen veel situaties verzekeren. Zo voorkomt u zeer hoge kosten op het moment dat uw vakantiewoning wordt vernietigd door bijvoorbeeld een storm. Profiteer van optimale bescherming voor uw vakantiehuis, chalet of stacaravan door een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Vul uw gegevens van uw vakantiehuis via de website in, bereken de premie en sluit de verzekering af. De aanvraag wordt in behandeling genomen zodra wij deze hebben ontvangen. Als we vragen hebben nemen wij nog even contact met u op. Is dit niet het geval, dan ontvangt u automatisch de polis per e-mail.

De allrisk verzekering wil zeggen dat uw vakantiehuis en eventuele garages, bijgebouwen en tuinhuizen zijn verzekerd voor schade door brand of ontploffing, diefstal, inbraak, storm, leidingwater en vandalisme. U heeft ook een aansprakelijkheidsverzekering tot een bedrag van € 500.000,- automatisch meeverzekerd. Bereken direct uw premie! Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Wij helpen u graag verder.

Bereken direct de premie van uw vakantiehuisverzekering!