Vakantiewoning verzekeren

Vakantiewoning verzekeren: direct een vakantiewoningverzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van uw vakantiewoningverzekering!

Wanneer u beschikt over een vakantiewoning of recreatiewoning, dient u deze te verzekeren. U kunt het vergelijken met het verzekeren van een reguliere woning waarin u dagelijks aanwezig bent. In de basis werkt het verzekeren van een vakantiewoning hetzelfde als het verzekeren van een woonhuis. Voor beide type woningen dient u namelijk een opstalverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering dekt schade aan spullen die vastzitten aan uw (vakantie)woning, bijvoorbeeld in het geval van extreme weersomstandigheden, brand of inbraak. Waar u zich vaak bevindt in uw woonhuis, bent u wellicht minder vaak aanwezig bij uw vakantiewoning. Een vakantiehuis is op veel momenten onbeheerd. Hierdoor is het prettig om goed verzekerd te zijn, zodat u zich bijvoorbeeld geen zorgen hoeft te maken bij slecht weer. Eerdmans houdt rekening met het feit dat u niet het hele jaar gebruikgemaakt van uw recreatiewoning.

Waarom dient u uw vakantiewoning te verzekeren?

Het afsluiten van een verzekering voor uw vakantiewoning, doet u om financiële tegenvallers te vermijden. In het dagelijkse leven zijn er genoeg zaken, zoals uw woonhuis of auto, die financiële verassingen mee kunnen brengen. Het zou veel financiële onzekerheid geven wanneer dergelijke negatieve verassingen ook uit uw vakantiehuis voort zouden vloeien. Zo wilt u bijvoorbeeld niet plotseling geconfronteerd worden met hoge kosten wegens een brand, het opruimen van de restanten en een eventuele herbouw. Daarnaast dient een vakantiehuis in veel gevallen tot het bieden van ontspanning. U moet er een aantal keren per jaar goed tot rust kunnen komen en mooie herinneringen kunnen maken. Voor tegenvallers en onzekerheid moet dan ook zo min mogelijk plaats zijn. Eerdmans erkent het belang van een gedegen verzekering van uw vakantiewoning, zodat u zorgeloos op deze woning bestemd voor recreatie kunt bouwen.

Waarop letten bij het verzekeren van een recreatiewoning?

Er zijn een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden wanneer u een vakantiewoning wil verzekeren. Hoewel eerder werd vermeld dat er een aantal gelijkenissen zijn tussen uw vakantiewoning en uw woonhuis, zijn er ook een hoop verschillen. Deze verschillen werken door in de voorwaarden die worden gesteld met betrekking tot het verzekeren van een vakantiehuis. Dergelijke voorwaarden zien bijvoorbeeld op de bezetting en eventuele verhuur. Zo kan u in de meeste gevallen uw vakantiewoning niet gedurende het hele jaar verhuren. Dit is een aspect waar doorgaans geen rekening mee hoeft te worden gehouden bij een woonhuis. Het is aan te raden om u goed in te lezen in de specifieke voorwaarden die gelden voor het verzekeren van een recreatiewoning. Deze zijn immers nadrukkelijk anders dan de voorwaarden die gelden voor reguliere woningen.

Hoe werkt het verzekeren van een vakantiehuis?

Als u een vakantiehuis heeft die u wil verzekeren, sluit u in ieder geval een opstalverzekering af. Veel banken stellen deze verzekering verplicht wanneer u een hypotheek wil afsluiten. Stelt uw bank een opstalverzekering niet verplicht, dan is het voor alsnog erg verstandig om deze verzekering wél af te sluiten. Daarnaast kunt u eventueel een inboedelverzekering afsluiten. Beide type verzekeringen verschillen van elkaar. Een opstalverzekering dekt onroerende zaken. Het gaat dan om zaken die min of meer vastzitten aan de woning en hierom niet verplaatsbaar zijn, zoals een badkamer of keuken die ingebouwd is. Een inboedelverzekering dekt uw inboedel. Het gaat om zaken die wél verplaatsbaar zijn – zogeheten roerende zaken. Wanneer schadeveroorzakende omstandigheden, zoals een brand, zich voordoen, leidt ook uw inboedel hieronder. Het is in veel gevallen dan ook aan te raden om het niet slechts bij een opstalverzekering te laten. Een inboedelverzekering vormt een waardevolle aanvulling, zodat u uw vakantiehuis gerust achter kunt laten na een bezoek. Het samengaan van bovengenoemde verzekeringen wordt ook wel een woonverzekering genoemd. U kunt er zelf voor kiezen om deze woonverzekering aan te vullen met afzonderlijke verzekeringen, zodat een pakket ontstaat.

Wat wordt er gedekt?

Eerdmans biedt een uitgebreide alle gevaren dekking voor uw recreatiewoning aan. U bent verzekerd voor schade die is veroorzaakt door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen Dat betekent dat schades bijvoorbeeld door brand en blikseminslag, diefstal en inbraak en schade door weersomstandigheden, zoals neerslag, hagel en overstromingen verzekerd zijn. Maar ook schades door vallen, botsen of stoten zijn verzekerd.  Met een dergelijke verzekering gaat u voor zorgeloosheid en vermindert u onzekerheid omtrent het feit of iets wel gedekt is. Meer rust en minder stress; precies wat u wil als het gaat om een vakantiehuis.

Wat kost het verzekeren van een vakantiewoning?

De kosten die komen kijken bij het verzekeren van een vakantiewoning, zijn niet altijd hetzelfde. Er bestaan namelijk verschillende factoren die het kostenplaatje kunnen beïnvloeden. Zo maakt het bijvoorbeeld uit om wat voor type vakantiehuis het gaat, van welk materiaal deze is gemaakt (bouwaard) en wat de eventuele herbouwwaarde is. Verder is het ook relevant voor welke dekkingsbouwstenen u kiest. Wilt u uw inboedel of bijgebouwen meeverzekeren, dan wordt de verzekering vanzelfsprekend duurder.

De factoren worden anders gewogen dan bij een regulier woonhuis. Zoals eerder aan bod kwam, is een vakantiehuis immers een vak apart. Het doel achter de genoemde factoren, is het beoordelen van de risico’s die bestaan. Als eigenaar bewoont u de recreatiewoning niet op permanente basis en daarnaast verhuurt u de woning wellicht. Het gevolg hiervan is dat er niet altijd iemand in de woning zal zijn om er op te passen. Het staat van tijd tot tijd leeg, waardoor het onbeheerd is. Omdat er zoveel aspecten spelen, bieden veel verzekeraars u geen verzekeringen voor recreatiewoningen. Er is immers sprake van een verhoogd risico op schade, mede door het gebrek aan continue toezicht. Eerdmans biedt u nadrukkelijk wél een dergelijke verzekering. Daarmee hoeft u zich geen zorgen te maken over uw vakantiehuis.

Hoe zit het met een vakantiehuis in het buitenland?

Een vakantiewoning over de grens is in veel gevallen geen slecht idee. U geniet van een andere omgeving en wellicht een ander klimaat. Zo gaat u voor het optimale vakantiegevoel. Ook wanneer u kiest voor een huisje in België of Duitsland (grensgebied),  moet u echter rekening houden met verzekeringen. Eerdmans biedt ook hiervoor een optimale verzekering. Verhuur van uw vakantiehuis kan meeverzekerd worden. Bereken snel en makkelijk uw premie!

Bereken direct de premie van uw vakantiewoningverzekering!