Een rechtsbijstandverzekering voor uw boot?

11 okt 2021
3 min leestijd

U bent toch al verzekerd? Waarom zou u dan nóg een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Ziet u het nut niet in van een rechtsbijstandverzekering voor uw boot? Dan heeft u waarschijnlijk nog nooit een aanvaring van uw boot meegemaakt. Gelukkig maar. Want de financiële gevolgen van een conflict zonder speciale rechtsbijstandverzekering voor uw boot kunnen rampzalig uitpakken. We leggen u graag uit waarom het zo belangrijk is om ook voor uw boot een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstand voor problemen met werkgever of woonhuis

De standaard rechtsbijstandverzekering dekt veelvoorkomende juridische problemen die in uw privésfeer plaatsvinden. Denk aan problemen rondom het huis of met uw werkgever. Dit zijn conflictsituaties waar verzekeraars verstand van hebben, omdat ze hier regelmatig mee te maken krijgen. Maar als u een aanvaring heeft en de schade wilt verhalen op de tegenpartij, geeft uw rechtsbijstandverzekering in veel gevallen niet thuis.

Verhaalrechtsbijstand

Conflictsituaties waarbij pleziervaartuigen betrokken zijn, worden vaak door de rechtsbijstandverzekering uitgesloten van dekking. Voor een conflictsituatie rondom uw boot heeft u een verhaalrechtsbijstandverzekering nodig. Wanneer u bent aangevaren en schade hebt, wilt u de schade en uw eigen risico verhalen bij de andere partij. Als de andere partij echter ontkent of de afhandeling van de schade traineert, helpt de verhaalrechtsbijstandverzekering u met de juridische afwikkeling.

Zonder verhaalrechtsbijstand vaak geen uitkering

De te verhalen schadebedragen zijn vaak erg hoog. Als u in de bovenstaande situatie komt en u heeft geen verhaalrechtsbijstandverzekering is het maar te hopen dat de andere partij zijn verantwoordelijkheid neemt. Want als dit niet gebeurt, is de schade voor u niet te overzien. U heeft dan geen juridische hulp en staat er helemaal alleen voor bij het verhalen van de kosten. Vaak wordt dit door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij extreem moeilijk gemaakt.

Verhaalrechtsbijstand dwingt verzekeraars tot betalen

Juristen van de verhaalrechtsbijstand gaan voor u aan de slag om aan te tonen dat de andere partij schuldig is en kennen bovendien de beste manier om de kosten te verhalen. Regelmatig komt dit tot een rechtszaak omdat er in Nederland en Europa een aantal verzekeraars zijn die hun aansprakelijkheid niet graag erkennen. De verhaalrechtsbijstand ondersteunt u in dit proces en zorgt dat u krijgt waar u recht op hebt.

Sluit uw verhaalrechtsbijstandverzekering af

Eerdmans Jachtverzekeringen biedt een uitstekende pleziervaartuig­rechtsbijstandverzekering die u ondersteunt bij conflicten rondom uw boot. We raden u sterk aan om deze verzekering naast uw bootverzekering af te sluiten.  Bootverzekering afsluiten. Problemen kunnen we niet voorkomen, maar we helpen u wel graag bij de oplossing.

Bereken online de premie voor uw bootverzekering

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op