foto storm boot recreatiewoning

Storm code oranje – schade aan uw boot of recreatiewoning?

09 jul 2024
3 min leestijd

Het KNMI heeft voor einde middag en vanavond voor grote delen van het land code oranje afgegeven vanwege zware onweersbuien. Maar wat moet u doen als u schade heeft aan uw boot of recreatiewoning.

Lees hier u wat u bij een schade moet doen:

Heeft u schade aan uw boot?

Voor een snelle en ongecompliceerde schadeafhandeling hebben wij het volgende nodig:

Meld uw schade direct via onze website schade melden pleziervaartuig en vul het online-schadeformulier zo goed mogelijk in.

Na ontvangst van het schadeformulier beoordelen wij de schade en in sommige situaties beslissen wij om een onafhankelijke schade-expert in te schakelen. In dit geval ontvangt u bericht en neemt de expert contact met u op.

Belangrijk: Neem alle maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Lees hier ook onze tips om stormschade te vermijden: preventiemaatregelen

Heeft u schade aan uw recreatiewoning?  

Voor een snelle en ongecompliceerde schadeafhandeling aan uw recreatiehuis, chalet of stacaravan hebben wij het volgende nodig:

Meld uw schade direct via onze website schade melden recreatiewoning en vul het online-schadeformulier zo goed mogelijk in.

Na ontvangst van het schadeformulier beoordelen wij de schade en in sommige situaties beslissen wij om een onafhankelijke schade-expert in te schakelen. In dit geval ontvangt u bericht en neemt de expert met u contact op.

Belangrijk: Neem alle maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

 

Wanneer is neerslag en overstroming in de recreatiewoningverzekering verzekerd?

Neerslag

U bent verzekerd voor schade door regen, hagel en sneeuw dat uw recreatiewoning is binnengedrongen. Hieronder valt ook smeltwater. U bent ook verzekerd voor schade door water dat uw recreatiewoning is binnengedrongen door neerslag op het terrein of in de nabijheid van uw recreatiewoning.

Waterschade door neerslag is niet altijd verzekerd. Onder andere als de waterschade ontstaat door grondwater, vochtdoorlating van muren of wanden,(lekkende kitvoegen), als de neerslag binnenkomt door openstaande ramen en deuren of als u niet voldoende voorzorgsmaatregelen heeft genomen.

Overstroming

U bent verzekerd voor schade door water dat onvoorzien het gebouw is binnengedrongen als gevolg van overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van een niet-primaire waterkering.

Waterschade door overstroming is niet altijd verzekerd. Onder andere schade door water dat (gedeeltelijk) afkomstig is van zee of binnenwater doordat een primaire waterkering bezwijkt, overloopt of faalt vergoeden wij niet. Staat uw recreatiewoning in een buitendijks gebied, zoals een uiterwaarde of een gebied dat door de overheid is aangewezen voor waterberging? Dan vergoeden wij de schade door een overstroming niet.

Voor uitgebreide informatie raadpleeg uw verzekeringsvoorwaarden.

 

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op