Boot met kortsluiting schade

Total loss: kortsluiting in de acculader

24 okt 2023
2 min leestijd

Een schade uit de praktijk: De motorboot van onze klant is in juni 2023 door brand total-loss geraakt in een jachthaven in Friesland. De eigenaar was gelukkig niet in de kajuit, maar op het voordek bezig toen vlammen en rook uit de kajuit sloegen. Havenmedewerkers en andere booteigenaren hielpen direct met blussen, en de brandweer had de brand binnen 2,5 uren onder controle. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De oorzaak was waarschijnlijk een kortsluiting in de acculader.

Het complete schadebedrag binnen 12 dagen uitgekeerd

  • De direct ingeschakelde schade-expert stelde de dagwaarde van de boot vast op € 24.000,-. De boot was tegen deze waarde verzekerd.
  • De schade aan de inboedel zoals televisie, koelboxen, barbecue, campingstoelen, beddengoed, keukengerei, kleding, verrekijkers etc. bedroeg € 6.175,-. (Inboedel is automatisch tot maximaal 30% van de verzekerde waarde van de boot gratis meeverzekerd)
  • Daarnaast ontstonden nog kosten voor transport en afvoer van de uitgebrande boot en blusmateriaal ter hoogte van ca. € 1.200,-. Ook deze kosten zijn door ons vergoed.
  • Gelukkig hadden andere boten geen schade opgelopen door de brand zodat hier verder geen kosten zijn ontstaan.

Slechts 12 dagen na de brand, had onze klant, dankzij het snelle handelen van onze schadeafdeling, het complete schadebedrag op zijn rekening staan. Hij kon direct een nieuwe boot kopen en  van het watersportseizoen 2023 genieten.

Tip: Controleer of de verzekerde dagwaarde van uw boot voldoende is. 

 

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op