Veelgestelde vragen recreatieverzekering

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Verzekerde dekkingen

Waarvoor is uw recreatiehuis verzekerd?
U bent verzekerd voor schade aan uw recreatiehuis door alle van buiten komende onheilen zoals brand, inbraak, een boom die op het huis valt of een glazen douchedeur die plotseling door een te harde klap kapot gaat.

Welke waarde wordt bij een stacaravan verzekering uitgekeerd?

Een stacaravan is op basis van dagwaarde verzekerd. In de eerste 2 jaar is de aankoopwaarde verzekerd. Een nieuwe caravan is voor 2 jaar op basis van nieuwwaarde verzekerd.
Bij een chalet/recreatiewoning is het materiaal leidend, bijvoorbeeld:

  • Een recreatiehuis van steen met een harde dakbedekking is op basis van herbouwwaarde verzekerd.
  • Een recreatiehuis van kunststof of hout die jonger dan 10 jaar is, is ook op basis van herbouwwaarde verzekerd.
  • Een recreatiehuis van kunststof en hout in combinatie met een bitumen dakbedekking en ouder dan 5 jaar is verzekerd op basis van dagwaarde.
    Voor meer informatie raadpleeg de algemene voorwaarden recreatiehuisverzekering.

Wat hoort bij een recreatiehuis? Is ruitbreuk van ramen meeverzekerd?

Het recreatiehuis dat op uw polisblad beschreven is en de bij het recreatiehuis behorende schuur/tuinhuisje. Onderdeel zijn ook de deuren, ramen en ruiten, de fundering, eventuele zonnepanelen, hekken en onderdelen die vast zijn gemonteerd.

Ja, ruitbreuk is meeverzekerd.

Heeft u een stacaravan en wilt u uw tuinhuisje/schuur meeverzekeren? Geef dan de waarde van uw tuinhuisje apart op.

Kan ik een WA-dekking meeverzekeren?

Bij een stacaravan is de WA-dekking met een verzekerde som van € 500.000 per schadegebeurtenis standaard meeverzekerd. Bij een chalet/recreatiewoning kan de WA-dekking tegen een premietoeslag meeverzekerd worden. Neem hiervoor contact met ons op.

In welke landen kan een stacaravan/recreatiewoning verzekerd worden?

Wij kunnen stacaravans/recreatiewoningen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland binnen 100 km van de Nederlandse/Duitse grens aanbieden.


Gebruik van de recreatiewoning

Kan ik verhuur meeverzekeren?
Wanneer u uw stacaravan of recreatiewoning particulier verhuurd, kunnen wij de dekking verhuur meeverzekeren. Op het polisblad wordt met een clausule vermeld dat verhuur van uw stacaravan/recreatiewoning meeverzekerd is.

Heeft u een recreatiewoning die u verhuurt? Denk om een WA-dekking. De WA-dekking kan tegen premietoeslag meeverzekerd worden. Bij een stacaravan is de WA-dekking automatisch meeverzekerd.