Messe Düsseldorf

boot Düsseldorf 2024 – de nieuwste trends in de watersport

18 jan 2024
2 min leestijd

Boot Düsseldorf 2024 opent haar deuren weer van 20 januari tot 28 januari 2024. Met bijna 237.000 bezoekers uit meer dan 60 landen en meer dan 1.500 exposanten uit 68 landen op 220.000 vierkante meter in 16 beurshallen is Boot Düsseldorf de grootste jacht- en watersportbeurs ter wereld. Tentoonstellingsdirecteur Wolfram Diener doet verslag van vele succesvolle gesprekken met fabrikanten en we zijn benieuwd welke nieuwe trends in de watersport dit jaar vertegenwoordigd zullen zijn. Wat zeker is, is dat elke watersporter hier de juiste boot zal kunnen vinden, van kano’s tot superjachten.

 

Een korte blik op exposanten en thema’s op boot Düsseldorf 2024

Naast jachten zoals Bavaria, Beneteau, Delphia, Elling, Linssen en Sealine vindt u hier ook tenders en buitenboordmotoren van alle bekende fabrikanten. Hal 4 is het centrum van Scandinavische botenbouwers en tenders met alternatieve aandrijfsystemen zoals Finnmaster, Nimbus en Lekker Boats. In hal 5 staan superboten zoals Boesch, Rauscher, Nautor Swan en Stratos Yachts, terwijl in hal 6 de luxe jachten tot ongeveer 33 meter te zien zijn zoals Azimut, Bluegame, Absolute, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker of Wally. Dit is slechts een kleine selectie en er is nog veel meer te ontdekken. Maar ook onderwerpen als duurzaamheid en behoud van de zee staan centraal.

De beurs biedt niet alleen boten en jachten een platform, maar ook duiken is een belangrijk onderwerp. Duikliefhebbers vinden hier alles, van uitrusting tot interessante duikbestemmingen. Er is zelfs een bad voor beginners en een futuristische duiktoren voor ervaren duikers. De beurs introduceert de Dive Award, die in verschillende categorieën wordt uitgereikt om het duiken verder te promoten.

Een andere trend op de beurs is surfen, met de nadruk op de nieuwste sporten zoals wing- en pump foiling en wingsurfing. Het is zelfs mogelijk om persoonlijke surfslots te boeken op de website.

Het blue innovation dock (bid) als duurzaamheidsforum werd met succes geïntroduceerd in 2023 en zal verder worden uitgebreid in samenwerking met de European Boating Industry. De beurs belooft nieuwe ontwikkelingen op het gebied van alternatieve aandrijvingen en duurzame bootbouw. Daarnaast is er de gerenommeerde “ocean tribute” award en de “love your ocean” campagne, in samenwerking met de German Ocean Foundation, om het behoud van de zee te promoten.

boot Düsseldorf: Zeker een must voor alle bootliefhebbers!

Foto: Messe Düsseldorf/ ctillmann

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op