Wat kost een bootverzekering?

Het gevoel van vrijheid op het water is voor veel mensen zo aantrekkelijk dat zij hier zo vaak mogelijk van willen genieten. Dat kan met een eigen boot. Er zijn dan ook steeds meer mensen die een eigen boot aanschaffen.

Als u zelf recent een boot heeft aangeschaft of als u van plan bent om er een aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken. Allereerst wilt u zich natuurlijk verdiepen in de regels die er op het water gelden. Dat werpt dan vaak al snel de vraag op of u wel of geen vaarbewijs nodig heeft. En hoe zit dat eigenlijk met een bootverzekering? Bent u verplicht om een verzekering voor uw boot af te sluiten? En wat kost een bootverzekering eigenlijk?

Hoe wordt de premie van uw verzekering berekend?

De verzekeringspremie voor uw bootverzekering wordt bepaald op basis van de volgende factoren:

  • Het type boot.
  • De motor van de boot.
  • De dekking die u wilt.
  • Eventuele schadevrije jaren die u heeft opgebouwd bij een eerdere bootverzekering.
  • Een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging.

De invloed van het type van uw boot op uw maandelijkse premie

Bij de berekening van uw premie is het type boot van invloed. Er wordt echter niet alleen gekeken naar het type boot, maar ook naar het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde.

De invloed die de motor van uw boot heeft op uw maandelijkse premie

De motor van de boot is een ander belangrijk onderdeel voor het berekenen van de premie. Verschillende motoren vormen verschillende risico’s voor de verzekeraar. Het maakt bijvoorbeeld uit of de boot een ingebouwde motor heeft of een buitenboordmotor. Verder is de brandstof die wordt gebruikt van invloed op de premie. Tot slot speelt ook het vermogen van de motor speelt een rol bij de berekening.

Dekking van uw bootverzekering

De belangrijkste factor waar u zelf invloed op hebt bij de bij de berekening van uw premie is de door uw gewenste dekking. U kunt hierbij kiezen uit de volgende dekkingen:

  • WA
  • WA + Beperkt Casco
  • Allrisk

Bij een basis WA-dekking bent u goedkoper uit dan bij de meest uitgebreide allrisk verzekering. Vanzelfsprekend loopt u daarmee ook meer risico. Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Een grote, dure, nieuwe boot zult u doorgaans beter willen verzekeren dan een kleiner en ouder vaartuig. Daarnaast is de premie ook afhankelijk van de vaargebieden waar u gedekt wilt zijn en de plek waar uw boot komt te liggen.

Het vinden van de voordeligste bootverzekering

Een boot hebben is ontzettend leuk, maar het brengt helaas ook veel kosten met zich mee. Die kosten wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden. De verzekeringspremie is een van die dingen waarop vaak flink bespaard kan worden. Maar tegelijkertijd wilt u ook goed verzekerd zijn. U heeft al gezien dat de verzekeringspremie voor uw bootverzekering van veel factoren afhankelijk is. Daarom is er niet een verzekering aan te wijzen die voor iedereen de beste optie is. Wat voor u de goedkoopste optie is, is vooral afhankelijk van uw boot. Vanzelfsprekend betaalt u meer premie voor een groot, nieuw schip dan voor een kleine sloep. Vergelijken is altijd nog de beste manier om de goedkoopste verzekering voor uw persoonlijke situatie te vinden. Omdat u vast geen zin heeft om websites van alle verzekeraars te bezoeken en voorwaarden en kosten met elkaar te vergelijken, hebben wij dat alvast voor u gedaan. Op deze manier kunt u de verschillende verzekeringen makkelijk en snel vergelijken.

Bereken de premie voor uw bootverzekering

Op eerdmans.nl kunt u de premie voor de door uw gewenste bootverzekering snel en makkelijk berekenen. Heeft u de verzekering die bij u past gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zo bespaart u een hoop tijd en moeite.

Heeft u behoefte aan overleg met een van onze verzekeringsspecialisten of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur op 0514 – 563655. Via e-mail kunt u ons 24/7 een bericht sturen. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!