Wat kost een bootverzekering?

Het gevoel van vrijheid op het water is voor veel mensen zo aantrekkelijk dat zij hier zo vaak mogelijk van willen genieten. Het liefst  met een eigen boot. Het bezit van een eigen boot is dan ook razend populair.

Dan gaat u zich verdiepen in de regels die er op het water gelden, u zoekt uit of u een vaarbewijs nodig heeft, en gaat uitzoeken wat voor kosten het bezit van een boot met zich brengt,  En hoe zit dat eigenlijk met een bootverzekering? Bent u verplicht om een verzekering voor uw boot af te sluiten? En wat kost een bootverzekering eigenlijk?

Hoe wordt de premie van uw verzekering berekend?

De verzekeringspremie voor uw bootverzekering wordt bepaald op basis van de volgende factoren:

  • De dagwaarde van uw boot.
  • Het type boot.
  • De motor van de boot.
  • De dekking die u wilt.
  • Uw vaargebied.

 

De invloed van het type van uw boot op uw maandelijkse premie

Bij de berekening van uw premie is het type boot van invloed. Er wordt echter niet alleen gekeken naar het type boot, maar ook naar het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde.

De invloed die de motor van uw boot heeft op uw maandelijkse premie

De motor van de boot is een ander belangrijk onderdeel voor het berekenen van de premie. Verschillende motoren vormen verschillende risico’s voor de verzekeraar. Het maakt bijvoorbeeld uit of de boot een ingebouwde motor heeft of een buitenboordmotor. Verder is de brandstof die wordt gebruikt van invloed op de premie. Tot slot speelt ook het vermogen van de motor een rol bij de berekening.

Dekking van uw bootverzekering

De belangrijkste factor waar u zelf invloed op hebt bij de bij de berekening van uw premie is de door uw gewenste dekking. U kunt hierbij kiezen uit de volgende dekkingen:

  • WA
  • WA + Casco plus

Bij een basis WA-dekking bent u goedkoper uit dan bij de WA + Casco plus verzekering maar de dekking is beperkter. Alleen schades die u anderen met uw boot toevoegt, zijn bij een WA-dekking verzekerd.  De WA+Casco plus dekking is de optimale dekking. Hierbij zijn schades aan uw eigen boot ook meeverzekerd.  De keuzes die u maakt bepalen dus de hoogte van de kosten en een bootverzekering. Het is maatwerk. Elk boot is uniek en daarom is er gen standaard premie voor een bootverzekering. Met onze berekeningsmodule kunt u makkelijk en snel de voor uw boot van toepassing zijne premie berekenen.

Het vinden van de voordeligste bootverzekering

Een boot hebben is ontzettend leuk, maar het brengt helaas ook veel kosten met zich mee. De kosten wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden. U zou kunnen denken het verzekeren van uw boot achterwege te laten om kosten te besparen. Of een goedkopere dekking te kiezen. Maar om uw financiële situatie te beschermen is het zeker aan te reden een goede bootverzekering te kiezen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en de kosten kunnen dan aardig in de papieren lopen. Dan vaar je met meer plezier als je weet dat je goed verzekerd het water op gaat. Daarom zijn we u bij Eerdmans graag van dienst bij het vinden van een goede oplossing in de wereld van de verzekeringen.

Bereken de premie voor uw bootverzekering

Op eerdmans.nl kunt u de premie voor de door uw gewenste bootverzekering snel en makkelijk berekenen. Heeft u de verzekering die bij u past gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zo bespaart u een hoop tijd en moeite.

Heeft u behoefte aan overleg met een van onze verzekeringsspecialisten of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur op 0514 – 563655. Via e-mail kunt u ons 24/7 een bericht sturen. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!