SSRP: interview met Rob Nugter

07 dec 2021
4 min leestijd

Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten (SSRP) heeft Rob Nugter geïnterviewd. Lees hier het interview:

 

SSRP: Rob je hebt de leiding over Eerdmans jachtverzekeringen gekregen en inmiddels woon je in Friesland. Heb je affiniteit met de watersport?

Rob: Ik heb van jongs af aan al wat met watersport gehad. Alhoewel wij thuis zelf geen boot hadden ging ik vaak met een vriend mee zeilen, die hadden thuis een schouw en een BM 16 kwadraat, waarmee we menig tocht hebben gemaakt op de Friese meren. Ook het deelnemen aan de Jan Haring Race op een Botter was een mooie ervaring.

SSRP: Wat is de visie van Eerdmans Jachtverzekeringen?

Rob: Eerdmans wil zich verder ontwikkelen als verzekeraar die automatisering combineert met persoonlijke aandacht. Onze slogan is “genieten van de vrijheid op het water” en daar hoort een goede verzekering bij wat ons betreft.

SSRP: Reinier en Ingrid v.d. Post waren binnen de SSRP het gezicht van Eerdmans. De gun-factor was hoog en menig donateur van de SSRP heeft de jachtverzekering bij hen afgesloten. Op welke wijze denk je deze doelgroep vast te houden?

Rob: Ik realiseer me dat het evenaren van de betrokkenheid van Reinier en Ingrid al een uitdaging op zich wordt. Eerdmans Jachtverzekeringen heeft met het verlengen van het contract een signaal afgegeven dat we graag de verbondenheid met de SSRP blijven handhaven en een vorm van wederzijds commitment zoeken, zeker ook in deze lastige corona tijd. Als Fries bedrijf realiseren we ons dat er een lange historie van rond-platbodems in onze provincie aanwezig is, en dat omarmen we graag.

SSRP: Ben jij zelf ook in het bezit van een rond of platbodemjacht?

Rob: Door drukke bezigheden in de voetbalsport, waar mijn weekenden ook mee gevuld zijn, heb ik er voor gekozen om pas over een eigen boot na te denken zodra ik mijn wens van wonen aan het water had gerealiseerd. Dat is inmiddels met een mooi plekje aan het Tjeukemeer werkelijkheid geworden. Nu dus nadenken wat voor type schip er gaat komen.

SSRP: Welk R&P bodemjacht is je bij het zien in Friesland bijgebleven? Kun je ook zeggen waarom? (Mooi, varend erfgoed, indrukwekkend of kostbaar?)

Rob: In Lemmer zetelt een aantal perfect onderhouden Lemsteraken, daar kan ik echt met bewondering naar kijken. Los van dat ik het Friese jacht van Reinier en Ingrid nog niet in werkelijkheid heb gezien, slechts van de advertentie die we gebruiken, is dat ook een prachtig schip.

SSRP: De donateurs van de SSRP (Stichting Stamboek Rond en Platbodemjachten) zijn in het bezit van een Rond of Platbodemjacht. Het zeilen met ‘varend erfgoed’ of ‘varende monumenten’ en het behouden van dit type schepen. Deel je de doelstelling van de SSRP?

Rob: Het bewaken van erfgoed, in dit geval de Rond of Platbodemjachten, is altijd een goed streven. We zijn een land van innoveren en dat zien we zeker ook terug in de ontwikkeling van boten. In het varend erfgoed zien we nog de essentie van het schip waarvoor het ooit is gebouwd, namelijk voor het verrichten van arbeid. Laten we dat door zien te geven aan nog vele generaties.

SSRP: Waarin onderscheidt Eerdmans zich met zijn jachtverzekeringen? Waarom zou ik als nieuwe scheepseigenaar bij Eerdmans informeren om een verzekering af te sluiten? Speciale aanbieding? Voor nieuwkomers binnen de SSRP?

Rob: Eerdmans Jachtverzekeringen is al meer dan 50 jaar actief in het verzekeren van pleziervaartuigen. Het gemak van internet combineren wij met menselijke kennis en aandacht voor onze klanten. Het Eerdmans team heeft veel ervaring opgebouwd op gebied van platbodems. Wij hebben in het kader van onze verbondenheid een speciaal SSRP tarief ingeregeld. Dit naast de 40% startkorting die wij standaard op ons tarief verlenen en de goede voorwaarden. Als er in de hele keten van samenwerking commitment met elkaar is dan profiteert een ieder daarvan, laten we daar naar streven.

Eerdmans Jachtverzekeringen wil betrokken zijn bij zijn relaties. Volg ons op Instagram of LinkedIn en laten we samen genieten van de vrijheid op het water.

Specialist in jachtverzekeringen

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 17:00.

Neem contact op