Wat is de beste bootverzekering?

Het is niet concreet aan te geven wat nu de beste bootverzekering is. Dat hangt af van uw persoonlijke wensen. Wat u bij een bootverzekering belangrijk vindt, kan voor uw buurman in de haven onbelangrijk zijn. Daarnaast is de gewenste bootverzekering afhankelijk van diverse factoren van buitenaf. Om voor u de beste bootverzekering te vinden kunt u het best een vergelijking maken en daarna bepalen welke het meest bij uw wensen en u het meeste aanspreekt. Bij het vergelijken van bootverzekeringen zijn de volgende factoren erg belangrijk: de dekking, het vaargebied en de uiteraard boot zelf.

Bij Eerdmans.nl helpen wij u graag bij het vinden van de beste verzekering voor uw boot.

 

 

Welke factoren bepalen welke bootverzekering het beste bij u past?

Bij het vinden van de beste en juiste bootverzekering zijn een aantal factoren belangrijk. Allereerst is het van belang aan te geven welk type boot u heeft en welke waarde die boot heeft. Voor elk type boot gelden andere criteria die voor de uiteindelijke premie belangrijk zijn. De factoren:

 • type boot
 • dagwaarde van uw boot
 • vaargebied
 • dekking

Hoe hoger de dagwaarde van de boot, des te meer het is aan te bevelen een WA+casco plus bootverzekering te kiezen. Als u schades aan uw eigen boot voor eigen rekening wilt houden en alleen bij schade aan anderen dekking wenst, dan volstaat uitsluitend WA dekking. Het vaargebied is bepalend. Vaart u bijvoorbeeld met uw boot alleen op de Friese Meren, dan is het vaargebied Nederland voldoende. Heeft u een zeiljacht en wilt u naar de Duitse eilanden varen, dan is het belangrijk dat het vaargebied op uw polis daarop is afgestemd.

 

De beste bootverzekering bij Eerdmans

Lees hier de voordelen van een bootverzekering bij Eerdmans:

 • U kiest zelf de dekking voor uw bootverzekering die bij u past.
 • Bij Eerdmans ontvangt u direct 40% no-claim korting. Wij weten dat een boot een emotionele waarde heeft en booteigenaren in het algemeen heel voorzichtig er mee omgaan. Om deze reden krijgt u niet alleen direct 40% no-claim-korting, maar hanteren wij ook geen terugval bij schade.
 • Wij bieden u een uitgebreide cascodekking. Uw boot en motor zijn o.a. beschermd tegen aanvaringen, vandalisme, diefstal, brand, ontploffing, overspanning/inductie, storm, stranding en zinken.
 • Eigen gebrek-dekking: ondervindt u schade aan de boot zelf, bijvoorbeeld bij een materiaalfout of slechte kwaliteit? Dan is deze schade en gevolgschade standaard meeverzekerd. Schade door eigen gebrek aan de originele scheepsmotor is zelfs tot  15 jaar meeverzekerd.
 • Bergingskosten voor lichting, berging en opruiming zijn meeverzekerd.
 • Wij bieden u een ongevallendekking om u en de gasten aan boord van uw boot te beschermen. U kunt kiezen tussen drie varianten.
 • Uw inboedel is tot wel 30% van de verzekerde waarde ( maximaal € 35.000,-) gratis meeverzekerd.
 • Skipperservice: valt uw motorboot, de schipper of de stuurman uit? Dan bieden wij een uitgebreide service, variërend van het inzetten van een vervangende schipper of het opsturen van reserveonderdelen tot het vervoeren van uw schip of bagage.
 • U kunt uit verschillende vaargebieden kiezen.
 • Een volgboot is tot € 5.000,- gratis meeverzekerd.
 • Gaat u een bootverzekering bij Eerdmans afsluiten, dan heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. U kunt uw bootverzekering binnen 14 dagen annuleren. Dat betekent dat u uw betaalde premie terugkrijgt behalve indien er een schade is gemeld.
 • Bij Eerdmans vinden wij persoonlijk contact belangrijk. Ons team van ervaren specialisten helpt u graag verder. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur onder telefoonnummer  0514 56 36 55.

Sluit snel en eenvoudig uw bootverzeking af bij Eerdmans.nl

Een bootverzekering is niet verplicht in Nederland maar het kan u wel veel geld besparen bij eventuele schade of ongelukken op het water. De reparatiekosten aan boten kunnen al snel fors oplopen en een grote greep uit uw portemonnee zijn. Door uw boot te verzekeren bij ons hoeft u niet meer voor deze onaangename verrassingen te staan. Sluit daarom snel en eenvoudig uw bootverzekering af bij Eerdmans.nl. Bekijk op onze website onze verschillende verzekeringen en kies de verzekering die u het beste past. Na het afsluiten van de verzekering via onze website wordt uw aanvraag meteen in behandeling genomen door onze medewerkers.
Mocht u nog verdere vragen hebben over onze bootverzekeringen of had u een gesprek gewild met één van onze verzekeringsspecialisten? Neemt u dan contact met ons op! Wij staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 telefonisch bereiken op 0514-56 36 55. Als u liever een mail wilt sturen kan dat ook. Mailt u dan naar: [email protected].

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!