Hoe kan ik de premie berekenen voor een bootverzekering?

Een premieberekening van een bootverzekering is bij Eerdmans eenvoudig en snel. U vult de gegevens van uw boot in en binnen 3 minuten ziet u uw premie. Op wens ontvangt u een offerte in uw mailbox of kunt u de verzekering direct afsluiten. U hoeft geen schadevrije jaren aan te tonen. U ontvangt direct 40% no-claim korting.

Welke gegevens zijn belangrijk voor het berekenen van de premie voor een bootverzekering?

In eerste instantie hebben wij de gegevens van uw boot nodig. Dan is het makkelijk als u alle gegevens bij de hand hebt. Belangrijk om te weten: Heeft u een diesel- of benzinemotor? Vaak zijn benzinemotoren in de verzekering een beetje duurder. Ook de dagwaarde van de boot is premiebepalend zoals het gewenste vaargebied. Weet u al welke dekking voor uw boot passend is? Met een WA-dekking bent u tot een bedrag van € 7.500.000,- verzekerd voor schade die u met uw boot veroorzaakt aan anderen of andermans boot of spullen. Schade aan uw eigen boot is dan niet verzekerd. De WA+ Casco plus dekking is de meest uitgebreide dekking. Hierbij zijn ook schades aan uw boot bijvoorbeeld door een aanvaring, door storm, diefstal, vandalisme of brand meeverzekerd. Bereken snel en eenvoudig de premie voor uw bootverzekering.

Tip: Kiest u een hoger eigen risico, dan wordt de premie lager.

Belangrijk: Bij Eerdmans hoeft u geen schadevrije jaren aan te tonen. U ontvangt direct 40% no-claim korting bij het afsluiten.

Premie bepalende factoren van een bootverzekering

Type boot

Het type boot (bijvoorbeeld een motorboot of een speedboot), het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. De dagwaarde is de nieuwwaarde van uw motorboot onder aftrek van een bedrag vanwege waardevermindering door veroudering of slijtage.

Motor

Hier wordt gekeken of het om een binnenboord- of buitenboordmotor gaat. De brandstofsoort en het vermogen zijn belangrijk.

Dekking

Een premiebepalende factor is natuurlijk ook de gewenste dekking. Een WA-dekking is een stuk goedkoper dan een WA/Casco-dekking. Denkt u goed over na voor welke situaties u verzekerd wilt zijn.

Veelgestelde vragen over het berekenen van een bootverzekering

Ben ik verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

Een bootverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar vele jachthavens en botenstallingen vragen om een WA-dekking en ook bij wedstrijden is een WA-dekking vereist. Met een WA-dekking bent u tot een bedrag van € 7.500.000,- verzekerd voor schade die u met uw boot veroorzaakt aan anderen of andermans boot of spullen.
Wanneer u buiten Nederland vaart, kan een bootverzekering wettelijk verplicht zijn. Dit is het geval bijvoorbeeld in landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië, Kroatië, Griekenland en Spanje. Hiervoor ontvangt u van ons een special document “confirmation of cover”.

Wat kost een bootverzekering?

De bepaling van de kosten van een bootverzekering zijn maatwerk en van verschillende factoren afhankelijk. Er is geen standaard premie voor een boot.  Met onze berekeningsmodule kunt u makkelijk en snel de voor uw boot van toepassing zijnde premie berekenen. U kunt met de Button “Wijzig” snel tussen de verschillende dekkingen, vaargebieden en eigen risico’s wisselen.

Kan ik online de premie van een bootverzekering berekenen?

Op Eerdmans.nl kunt u snel en eenvoudig de premie voor uw bootverzekering berekenen en direct online afsluiten. Heeft u vragen of wilt u advies dan helpt ons team van ervaren specialisten u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken op 0514 56 36 55 of een bericht sturen naar [email protected].

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!